Onderwijsprofessionalisering

{terug}

Toetsmatrijs

Omschrijving

De visie op evalueren van de VUB stelt dat alle docenten ervoor zorgen dat de evaluatie valide is. Voor evaluaties waarbij vragen worden gesteld (zoals mondelinge en schriftelijke evaluaties), gebeurt dat aan de hand van een toetsmatrijs. Met dit instrument waakt de docent er over dat de beoogde leerresultaten worden geëvalueerd en dat dit op een gelijkwaardige manier gebeurt, over studenten en zittijden heen. Tijdens de training wordt toegelicht wanneer het gebruik van toetsmatrijzen wenselijk is, welke alternatieven bestaan en hoe je in enkele eenvoudige stappen zelf tot een toetsmatrijs kan komen.

Doelstellingen

•    Deelnemers weten wat een toetsmatrijs is en wanneer dit instrument zinvol ingezet kan worden.
•    Deelnemers kunnen voor de relevante opleidingsonderdelen (OO’s) een toetsmatrijs opstellen.

Werkvormen

Na een uitleg over de principes en stappen bij het opstellen van een toetsmatrijs gaan deelnemers individueel aan het werk om tot een toetsmatrijs of een zinvol alternatief hiervan te komen. Deelnemers brengen één of meerdere OO-fiches mee om concreet met de eigen OO’s aan de slag te kunnen gaan. Er is eveneens ruimte voor discussie en uitwisseling van good practices met betrekking tot het opstellen van valide en evenwichtige examens.

Contact

Elke Verbeke
Elke.Verbeke@vub.ac.be
02/629.22.68

Sessies

Er zijn sessies beschikbaar: hier kunt u zich inschrijven. Indien een sessie volzet is, kunt u zich op een reservelijst plaatsen.

Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail. Indien u deze binnen de 24 uur niet ontvangt, gelieve dan contact met ons op te nemen via onderwijsprofessionalisering@vub.be

Upon registration you will receive a confirmation email. In case you do not receive this confirmation within the next 24 hours, please contact us by email on the following address: onderwijsprofessionalisering@vub.be